> > > > Salzburgerland

 

Salzburg, constituie un land din Austria ce se intinde peo suprafata de 7.154 km2,fiind situat adiacent granitei cu Germania.Cu opopulatie de 529.085 locuitori,Salzburg reprezinta unul dintre landurile dedimensiuni reduse sub acest aspect.Capitala este numita de asemenea Salzburg.Salzburg este localizat intre urmatoarele regiuni:AustriaSuperioara, Styria,Carynthia,Tirol si Bavaria.Partea sudica este strabatuta deo serie de sub-diviziuni ale Alpilor Centrali, marcate de o gama larga devarfuri cu inaltimea de 3000m.Masivul Dachstein si Alpii Berchtesgadendelimiteaza Salzburg-ul la nord si est.

 

A:Descrieregeografica

Salzburg, constituie un land din Austria ce se intinde peo suprafata de 7.154 km2,fiind situat adiacent granitei cu Germania.Cu opopulatie de 529.085 locuitori,Salzburg reprezinta unul dintre landurile dedimensiuni reduse sub acest aspect.Capitala este numita de asemenea Salzburg.

 Salzburg este localizat intre urmatoarele regiuni:AustriaSuperioara, Styria,Carynthia,Tirol si Bavaria.Partea sudica este strabatuta deo serie de sub-diviziuni ale Alpilor Centrali, marcate de o gama larga devarfuri cu inaltimea de 3000m.Masivul Dachstein si Alpii Berchtesgadendelimiteaza Salzburg-ul la nord si est.

 B:Scurt istoric

 Salzburg si-a dobandit independenta fata de Bavaria pe lasfarsitul secolului XIV.Arhiepiscopia de Salzburg era o formatiune independentain cadrul Sfantului Imperiu Roman de natie germana, statut ce s-a pastrat panala anexarea teritoriala din 1813.

 In 1816, ca si o consecinta a infrangerii lui Napoleon sia finalizarii lucrarilor Congresului de la Viena,teritoriul a fost restituitAustriei.In 1849, Ducatul de Salzburg a devenit resedinta coroanei ImperiuluiHabsburgic,respectiv, din 1866 a Imperiului Austro-Ungar.

 In timpul primului razboi mondial, Salzburg a participatla conflict la fel ca si alte regiuni ale Imperiului Austro-Ungar, fiindmobilizat un numar de 49000 de persoane.Ulterior, in 1918 Ducatul de Salzburg afost suplinit de landul Salzburg, fiind inclus in Prima Republica Austria,sprijinita de puterile Antantei.

 In 1938, Austria a fost anexata Germaniei, statut pastratpana in 1945, cand arealul a intrat sub controlul Aliatilor.Trupele americanes-au retras din Austria in 1955, prilej cu care landul Salzburg a fostreintegrat in cea de-a doua republica.

 C:Arhitectura

Catedrala din Salzburg a fost prima cladire construita instil baroc din cadrul spatiului cultural german.Alte doua cladiri insemnate,ridicate sub patronajul arhiepiscopilor de Salzburg sunt castelul Hohenwerfensi fortareata Hohensalzburg.Primul Arhiepiscop de Salzburg a fost Arno deSalzburg(785-821 e.n.), in memoria caruia, renumitul circuit de excursii dinlume Arnoweg, a fost botezat.

 D:Limba-germana

 E:Atractii turistice

-drumul panoramic Grosglockner Hochalpenstrasse

 -trecatoarea montana din Alpi,Lichtensteinklamm

F:Statiuni pentru schi

 -Flachau, Wagrain, St.Johann, Zell amSee(Saalbach-Hinterglemm), Obertauern,Kaprun


Sortare dupa:
Confort:
Pret:
Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.