> > > > Madrid

 

MADRID

Madridul, perfect amplasat in Meseta - Podisul Spaniei Centrale, nu are un trecut prea indepartat, este capitala Spaniei din 1561, cand Regele Filip al II-lea a mutat aici Curtea de la Toledo.

Orasul este cosmopolit, cu gastronomie excelenta, moda si viata de noapte, cu nenumarate hoteluri, un sistem excelent de transport.Madridul se afla la o altitudine de 646 m, cu o clima placuta primavara si toamna, biciuit de vanturi iarna si torid pe timpul verii.

Orasul te plimba prin istoria artei.Cele mai vechi comori ale sale se afla la Museo Arqueologico, iar cele mai rafinate la Muzeul Prado, cu cele peste 8.600 de tablouri din Evul Mediu pana in sec. al XIX – lea.Muzeul Thyssen – Bornemisza acopera aceeasi perioada, dar pana in sec.al XX – lea, iar la Reina Sofia sunt expuse colectiile contemporane.Muzeul Reina Sofia ar putea fi concurat doar de Fundacion Caja Madrid si de centrul cultural Conde Duque, ambele fiind obiective importante de vazut in Madrid.Centrul Conde Duque a fost proiectat de doi arhitecti elvetieni, Herzog si De Meuron, fiind una dintre creatiile impresionante ale acestora.Monasterio de las Descalzas Reales are colectii de arta, dar ceva mai restranse.Una dintre cele mai frumoase si impresionante cladiri din Madrid este Palacio Real (Palatul Regal), o combinatie de decoratiuni inedite si exces.

La nord de Parque del Retiro se gasesc ateliere cu magazine cochete, iar cluburile si barurile tapas umplu strazile ce pornesc din Plaza del Angel.Paseo de la Castellana face legatura cu Paseo del Prado, alcatuind axa principala a orasului de la nord la sud, iar axa principala de la est la vest o formeaza Gran Via si Calle de Alcala.Calle de Alcala duce direct la Plaza Mayor, inima Madridului Habsburgic.O cazare in zona il introduce pe vizitator in spiritul „orasului care nu doarme niciodata”.       

Vacante de vis in Madrid,oferite de vacanteexterne.ro,oferte vacante exotice,delux,luna de miere,oferte speciale Rom Tur International,reduceri,cazare hotel de calitate,oferte cazare madrid,city break
Sortare dupa:
Confort:
Pret:
Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.