> > > > Lisabona

 

Lisabona
Localizata in partea de nord a raului Tejo, capitala istorica a Portugaliei este acum modernizata si are principalele atractii in Baixa si Belem. Lisabona este un oras sud-european incantator. In timpul zilei, viata inseamna relaxare in cafenele, iar in timpul noptii barurile si restaurantele din Bairro Alto siAlfama pulseaza de viata.


Lisabona
Localizata in partea de nord a raului Tejo, capitala istorica a Portugaliei este acum modernizata si are principalele atractii in Baixa si Belem. Lisabona este un oras sud-european incantator. In timpul zilei, viata inseamna relaxare in cafenele, iar in timpul noptii barurile si restaurantele din Bairro Alto siAlfama pulseaza de viata.

Clima
Timpul cel mai potrivit pentru a vizita Lisabona este toamna cand vremea este foarte placuta si plajele, restaurantele precum si terenurile de golf nu sunt foarte aglomerate. Incepand din luna octombrie pana in luna noiembrie, temeperatura incepe sa scada treptat, astfel ca in octombrie temperatura minima este de 14 grade si cea maxima de 26 de grade. In noiembrie, o usoara racire se face simtita, temperatura minima fiind de 11 grade si cea maxima de 18 grade.

 Viata de noapte
Viata de noapte a orasului este concentrata la malul apei, intre docuri si Avenida 24 de Julho siin Bairro Alto. Pentru cei interesati intr-un spectacol portughez autentic,alegerea ideala este o casa Fado intr-unul dintre cartierele tipice ale orasului.

 Cumparaturi
Cele mai apreciate zone pentru cumparaturi sunt arterele pietonale dintre Praca do Comercio siLargo S. Domingos. Aici veti gasi numeroase magazine la moda si marci de renume intrenational. Daca doriti sa cheltuiti cu adevarat, puteti sa va incercati portofelele pe Avenida da Liberdade.

Cele mai bune magazine pentru turisti sunt in jurul Castelului St. Jorge. Iar daca doriti cateva specialitati in locale, mergeti la Bairro Alto.

Cateva adrese utile pentru amatorii de cumparaturi in Lisabona:

Ana Salazar – Ruado Carmo 87

Buckles&Company– Benovo Comercial do Vestuareo Alea Cascais (articole piele)

Casa Bordados daMadeira – Rua do 1 de Dezembro 137 (magazin cu piese de arta si suveniruri)

Casa Maciel Ltda –Rua da Misericordia 63-65

Casa Regional daIiha Verde – Rua Paiva de Andrade 4 (piese de arta si suveniruri)

Casa do Turista –Av. Da Liberdade 159 (magazin de moda)

Cavalo de Pau –Rua de Sao Bento 164

 Mancare&Restaurante
Exista sute de localuri unde puteti servi masa asa ca cel mai bine este sa stabiliti dinainte ce doriti sa serviti si unde. Portughezii obisnuiesc sa serveasca o masa foarte consistenta la pranz, iar cina, foarte tarziu seara. La pranz este recomandabil sa incercati unul din micile restaurante, mereu aglomerate, unde veti putea servi feluri de mancare locale, delicioase si la preturi mai mult decat acceptabile. Pentru cina trebuie sa fiti insa rabdator.

 Obiective turistice
Sarmul vechiului cartier Alfama a supravietuit teribilului cutremur din secolul XVIII, astfel incat astazi turistii pot face o plimbare pe starzile pietruite si prin bazarurile acestui fost sat pescaresc. Un prilej de a va orienta si de a va bucura de o panorama extraordinara a orasului este sa urcati pe unul dintre cele 7 dealuri ale sale. Printre atractiile principale mentionam:

Sanctuarul Fatima.

Coasta Estoril –daca iubiti plajele veti adora superba coasta Estoril.

Palatul Regal.

Basilica in Mafra.

Mosteiro dosJeronimos – Praca do Imperio, Belem.

Muzeul Marinha –unul dintre cele mai importante muzee ale Europei, cu prezentari de aprox.17000 de obiecte maritime si aprox 1500 de desene de vapoare si planuri de constructie.

Jardim Botanico(Estufa Fria) – cu o gama larga de plante si flori din gradinile tropicale.

Turul Belem (Torrede Belem) – Av. de Brasilia.

Sortare dupa:
Confort:
Pret:
Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.