> > > > Cos

 

Kos este a doua insula ca marime dupa Rhodos din grupul de insule Dodecaneze, este una dintre cele mai fertile, avand livezi roditoare, podgorii si cranguri de maslini. Nu este o insula muntoasa, Muntele Dikaios din partea de Sud-Est are o inaltime de 847 m.Kos are o multime de plaje excelente si zeci de baruri animate.

KOS

Kos este a doua insula ca marime dupa Rhodos din grupul de insule Dodecaneze, este una dintre cele mai fertile, avand livezi roditoare, podgorii si cranguri de maslini. Nu este o insula muntoasa, Muntele Dikaios din partea de Sud-Est are o inaltime de 847 m.Kos are o multime de plaje excelente si zeci de baruri animate.

Orasul Kos este un melanj de cultura antica si hedonism modern.

Hippocrate (460 – 357 i.HR) parintele medicinei moderne, s-a nascut in Kos.In Plateia Platanou din orasul Kos se gaseste un platan, care se spune ca ar fi fost plantat de Hippocrate, la umbra caruia ar fi predat.In apropiere se afla Castelul Cavalerilor, care reprezinta imaginea orasului, ridicat pe parcursul sec. XIV- XVI de Cavalerii Ioaniti, conducatorii insulei in perioada Evului Mediu.

Insula Kos este bogata in vestigii grecesti si romane, astfel o colectie deosebita poate fi vazuta in cadrul Muzeului Arheologic, inclusiv o statuie in marmura a lui Hippocrate.

In orasul Kos pot fi vizitate si ruinele Casei Romana – o vila romana restaurata in anii '30 cu minunate mozaicuri, fresce, in apropiere cu agora romana (parte a sitului agorei antice) si Templul lui Herakles.La 4 km de orasul Kos, intr-un peisaj idilic, se afla Asclepio, echivalentul antic al unui centru de sanatate din zilele moderne, inchinat Zeului Asclepio – zeul vindecarii.

Cea mai mare statiune litorala din Kos este Kardamania, pe coasta sudica a insulei,un fost sat pescaresc transformat radical intr-un loc de intalnire pentru tinerii atrasi aici de barurile si discotecile de la malul marii cu frumoasele si intinsele plaje cu nisip.O mare parte dintre aceste plaje sunt situate destul de departe de statiuni, dar acest lucru nu le impiedica sa fie aglomerate, deoarece numerosi turisti ajung aici cu water-taxi.                

Sortare dupa:
Confort:
Pret:
Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.