> > > > Barcelona

 

BARCELONA

Barcelona, vibranta capitala a Cataloniei, a cunoscut un avant fara egal dupa spectaculoasa organizare a Jocurilor Olimpice din anul 1992.In prezent exceleaza in domenii precum arta dramatica, afaceri, gastronomie si design, in timp ce identitatea sa catalana se manifesta fara retineri.Barcelona uimeste de fiecare data cu moderna arhitectura contemporana in stil gotic si modernist de art nouveau catalan, cu muzeele marilor artisti ai secolului XX ca Pablo Picasso, Joan Miro, Antoni Tapies, cu memorabilele spectacole din sala de concerte a lui Rafael Moneo de la Grand Teatre din Liceu sau Auditorio Municipal.

Turistul trebuie sa porneasca neaparat la vizitarea si explorarea orasului de la Barri Gotic (Carierul Gotic) cu catedrala, palatele si muzeele sale, urmata de zona portului transformata dupa anii 1990 intr-o oglinda a culturii si gastronomiei catalane.

Principala artera a zonei o reprezinta La Rambla, un lung bulevard ce leaga Placa de Catalunya de Monument a Colom (Statuia lui Cristofor Columb) din port.

La Sud de La Rambla se afla districtul Raval, cu muzeul de arta contemporana, apoi in Nord La Ribera si Born ce prezinta istoria si inovatia.Zona de la malul marii se continua dincolo de Forumul lui Herzog si de Meuron.Cele mai multe monumente si cladiri art nouveau se gasesc spre Vest pe reteaua de strazi Eixample cu magazinele de moda si restaurantele sale sofisticate.Tot aici pot fi admirate o parte din uimitoarele capodopere ale lui Gaudi, ca Sagrada Familia, Parcul Guell.

Cele mai multe dintre cele 40 de muzee deosebite ale Barcelonei se gasesc pe Dealul Montjuic, unde se poate ajunge cu telecabina, din port.

Transportul public este usor de folosit, restaurantele sunt de foarte buna calitate, iar bogatia culturala a orasului este peste tot.Bucurati-va de minunata Barcelona!  

Sortare dupa:
Confort:
Pret:
Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.